کنجد بو داده
کنجد بو داده یا کنجد رست شده، دانههای کنجد هستند که تحت فرآیندی برای تقویت طعم و عطر آماده میشوند. در این فرآیند، دانهها در دمای متوسط حرارت داده شده و به دقت همزده میشوند تا به طور یکنواخت برشته شوند. حرارت باعث میشود روغنهای طبیعی موجود در دانهها آزاد شده و طعم کنجد قوی و نسبتاً شیرینی به دست آید، همچنین با تغییر رنگ به قهوهای طلایی، زمانی که دانهها برشته شدهاند مشخص میشود.
کنجد بو داده در انواع فرهنگهای آشپزی به ویژه در غذاهای آسیایی و خاورمیانهای مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان آن را به عنوان یک ماده طعمدهنده یا تزئین برای انواع سالاد، سوپ، خوراکها و پخت و پز استفاده نمود. علاوه بر طعم فوقالعاده، کنجد بو داده دارای مزایای سلامتی چشمگیری نیز هست، از جمله منابع بالای کلسیم، مس، منیزیم و اسیدهای چرب غیر اشباع مانند امگا-6.
تهیه کنجد بو داده بسیار ساده است و میتوان آن را در خانه نیز انجام داد. به سادگی با قرار دادن دانههای کنجد در یک تابه و گرم کردن آنها بر روی حرارت متوسط، با دقت همزدن تا تبدیل به رنگ قهوهای طلایی شوند، بدون اضافه کردن روغن یا چربی اضافی، چرا که دانههای کنجد خود حاوی روغنهای طبیعی هستند.
روش دیگر رست کردن در فر است، که شامل قرار دادن دانههای کنجد بر روی یک ورق شیرینیپزی و تست کردن در فر تنظیم شده بر روی دمای متوسط برای تقریباً ۵ تا ۱۰ دقیقه است، تا زمانی که به رنگ مطلوب رسیده و عطر دلپذیری دارند.
هنگام استفاده از کنجد بو داده در آشپزی، توصیه میشود که به خاطر شدت طعم و عطر از آن به میزان کمتری نسبت به کنجد خام استفاده شود.
حسین علوی –
واقعا طعم بهشت میده ، یه عطری داره که من تاحالا جایی ندیدم
هوشنگ مرتضوی (خریدار محصول) –
بسیار عالی
مهراس میرقطبی (خریدار محصول) –
بسیار با کیفیت و عالی